Wat is letselschade?

Als iemand betrokken raakt bij een ongeval en gewond raakt dan spreken we van letselschade. Dit kan variƫren van licht letsel tot zeer lichamelijk letsel. Door het letsel kan er veelal sprake zijn van inkomstenderving, zorgkosten en huishoudelijke hulp. In deze gevallen heeft u recht op een schadevergoeding; smartengeld.

Of het nu gaat om een verkeersongeval, een ongeval tijdens het werk, een medische fout of anderszins, het is altijd van belang om het verhalen van letselschade door een deskundige te laten beoordelen. Aan de hand van de schuldvraag kan een claim worden gelegd bij de verzekering van de tegenpartij. Nadat aansprakelijkheid is erkend, is het noodzakelijk om de omvang van de schade te berekenen. Ten eerste is het belangrijk dat u goed herstelt. Wij zullen aan de hand van de richtlijnen berekenen hoe hoog de schadevergoeding zal moeten zijn. Aan de hand van deze berekeningen leggen wij een claim neer bij de verzekering van de tegenpartij.

Voordat de onderhandelingen beginnen inzake de schadevergoeding, zal A&G Letselschade ervoor zorgen dat u een voorschot ontvangt van de tegenpartij. Immers, u bent genoodzaakt om kosten te maken om te herstellen. Deze kosten staan in causaal verband met het ongeval waardoor letsel is ontstaan.

Er bestaat een hardnekkig misverstand dat bij het afwikkelen van letselschade de hulp van een advocaat nodig is. 99% van de letselzaken wordt in ons land zonder tussenkomst van de rechter afgewikkeld. Letselschaderegeling is eerder een financieel/economisch dan een juridisch probleem. Kennis gecombineerd met een innovatieve aanpak vindt u terug bij al onze letselschadespecialisten.

E-mail:
info@agletselschade.nl

Gegevens locatie Amsterdam:
Noorderkroonstraat 12
1033 XD Amsterdam
085 060 2431

KvK nummer: 76916650

NEEM CONTACT OP