Immateriële schade

Immateriële letselschade, ook wel emotionele letselschade genoemd, is een vorm van letselschade die niet direct zichtbaar is en geen directe fysieke schade veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld een gebroken been. Het gaat hierbij om psychische en emotionele gevolgen van een ongeval, zoals angst, depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS), verlies van sociale of professionele vaardigheden, enz.

Kosteloze

Letselschadescan
Contact opnemen

085 060 2431

De immateriële schade is niet eenvoudig uit te drukken. Het gaat namelijk om het leed dat u heeft ervaren als gevolg van uw letsel. Dit wordt ook wel het smartengeld genoemd. Elke situatie is uniek. Het is daarom moeilijk om te bepalen hoeveel recht u heeft op smartengeld. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld, zoals de mate van verdriet, pijn en verlies aan levensvreugde. Er wordt bij het bepalen van de hoogte gekeken naar onder andere blijvende klachten of invaliditeit, littekens en psychische klachten. Bij het berekenen van de immateriële schadevergoeding maken wij gebruik van het zogenaamde smartengeldboek. Hierin zoeken wij naar vergelijkbare gevallen en onderzoeken wij wat de beslissing van de rechter is geweest hierin. Uiteraard is het niet mogelijk om een één op één voorbeeld te vinden.

Bereken eenvoudig uw letselschade

Vul onderstaand formulier in en ontdek in slechts 3 stappen of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Het invullen duurt maximaal 1 minuut.

Persoonsgegevens - Step 1 of 7

A&G Letselschade

Uw specialist bij het verhalen van een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten van A&G Letselschade ontzorgen u volledig. Zo kunt u zich volledig richten op het herstel. A&G Letselschade streeft naar een rechtvaardige letselschadevergoeding. Onze diensten zijn volledig kosteloos. Neem daarom vandaag nog contact op met A&G Letselschade.

Contact opnemen