fbpx

Het is belangrijk om te begrijpen dat u als passagier vrijwel altijd recht heeft op schadevergoeding, ongeacht wie het ongeval heeft veroorzaakt. In dit artikel bespreken we uw rechten als passagier bij letselschade en hoe u gratis juridische hulp kunt krijgen om uw vergoeding te claimen.

Recht op gratis juridische hulp

Als passagier of bijrijder die letselschade heeft opgelopen, heeft u recht op gratis juridische bijstand. Of het nu gaat om een auto-ongeluk veroorzaakt door de bestuurder van het voertuig waarin u zat, of een ander soort ongeval, onze ervaren juristen staan klaar om u te helpen bij het claimen van uw schadevergoeding.

Aansprakelijkheid bij verkeersongevallen

In de meeste verkeersongelukken zijn er twee partijen betrokken. Als passagier bent u vaak de schuldloze derde, zelfs als het voertuig waarin u zat het ongeval heeft veroorzaakt. Dit betekent dat u recht heeft op schadevergoeding, zelfs als de bestuurder van het voertuig geen verzekering heeft.

Letselschade bij eenzijdige ongevallen

Niet alle verkeersongelukken omvatten andere voertuigen. Soms kunt u als passagier betrokken raken bij een eenzijdig ongeval, zoals een val tijdens een rit op een scooter of motor. Ook in deze gevallen heeft u recht op schadevergoeding van de WA-verzekeraar van het voertuig, zelfs als er geen andere partij bij betrokken is.

Mate van eigen schuld

Hoewel u als passagier nooit schuldig bent aan het veroorzaken van het ongeval, kan er een mate van eigen schuld worden toegeschreven aan de ernst van uw letselschade. Bijvoorbeeld, als u geen autogordel droeg of geen helm droeg tijdens het rijden op een scooter. In dergelijke gevallen kunt u nog steeds recht hebben op een deel van uw letselschadevergoeding.

Letselschade bij noodstops in openbaar vervoer

Ook passagiers in het openbaar vervoer kunnen letselschade oplopen als gevolg van noodstops of andere ongevallen. In deze gevallen moet de vervoersmaatschappij vrijwel altijd alle schade vergoeden, zelfs als ze geen schuld hebben aan het ongeval.

Kies voor gratis juridische hulp

Het is essentieel om altijd te kiezen voor juridische hulp wanneer u als passagier letselschade heeft opgelopen. Onze juristen staan klaar om u te helpen bij het indienen van uw schadeclaim en zullen u door het hele proces begeleiden, zodat u zich kunt concentreren op uw herstel.

Conclusie

Als passagier bij een verkeersongeval heeft u rechten en kunt u aanspraak maken op schadevergoeding voor uw letselschade. Of het nu gaat om een auto-ongeluk, een eenzijdig ongeval of een incident in het openbaar vervoer, het is belangrijk om te weten dat u niet alleen staat. Onze juridische experts staan klaar om u te helpen bij het claimen van uw vergoeding, zodat u zich kunt richten op uw herstel en het herstel van uw leven na het ongeval.

Bereken eenvoudig uw letselschade

Vul onderstaand formulier in en ontdek in slechts 3 stappen of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Het invullen duurt maximaal 1 minuut.

Persoonsgegevens - Step 1 of 7

A&G Letselschade

Uw specialist bij het verhalen van een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten van A&G Letselschade ontzorgen u volledig. Zo kunt u zich volledig richten op het herstel. A&G Letselschade streeft naar een rechtvaardige letselschadevergoeding. Onze diensten zijn volledig kosteloos. Neem daarom vandaag nog contact op met A&G Letselschade.

Contact opnemen