fbpx

Smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor de immateriële letselschade die ontstaat na een ongeval waar een ander aansprakelijk voor is. Smartengeld wordt ook wel genoemd als "schadevergoeding voor smart" en het is bedoeld om de immateriële schade te compenseren die geleden is als gevolg van het ongeval.

Kosteloze

Letselschadescan
Contact opnemen

085 060 2431

Letselschade advocaat

Berekenen smartengeldvergoeding

In het Nederlands recht kan smartengeld op grond van artikel 6:106 BW uitsluitend worden gevorderd: als gevolg van lichamelijk of geestelijk letsel. Het berekenen van een rechtvaardige smartengeldvergoeding is niet makkelijk. A&G Letselschade doet per casus een jurisprudentie onderzoek. Aan de hand van de meest recente rechterlijke uitspraken claimen wij vervolgens uw smartengeld.

Een smartengeldberekening wordt meestal gedaan door een letselschade-expert of een rechter. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij de berekening van smartengeld, zoals de ernst van de immateriële letselschade, de duur van de herstelperiode, de impact van de letselschade op de dagelijkse levens van de gewonde, de leeftijd van de gewonde en de aard van de professionele en sociale activiteiten van de gewonde.

De berekening van smartengeld kan worden gedaan aan de hand van een vastgesteld bedrag per dag of per maand, of aan de hand van een percentage van de totale immateriële letselschade. Dit bedrag wordt vaak berekend met behulp van richtlijnen en tabellen die in Nederland zijn opgesteld door de rechterlijke macht, gebaseerd op eerdere uitspraken en beslissingen.

De berekening van smartengeld is vaak subjectief en kan afhankelijk zijn van de specifieke omstandigheden van het ongeval en de gewonde. Daarom wordt er vaak aangeraden om een letselschade specialist in te schakelen, die de juiste berekening kan maken en ervoor kan zorgen dat u een redelijke vergoeding krijgt.

A&G Letselschade

Uw specialist bij het verhalen van een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten van A&G Letselschade ontzorgen u volledig. Zo kunt u zich volledig richten op het herstel. A&G Letselschade streeft naar een rechtvaardige letselschadevergoeding. Onze diensten zijn volledig kosteloos. Neem daarom vandaag nog contact op met A&G Letselschade.

Contact opnemen

Smartengeld bij een ongeval

U heeft recht op smartengeld als u gewond raakt bij een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is. Smartengeld is een vergoeding voor de immateriële letselschade die u heeft opgelopen als gevolg van het ongeval, zoals bijvoorbeeld angst, depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS), verlies van sociale of professionele vaardigheden, enz.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor smartengeld:

  • Er moet sprake zijn van aansprakelijkheid van een ander voor het ongeval. Dit kan bijvoorbeeld een andere verkeersdeelnemer, een bedrijf of een overheid zijn.
  • Er moet sprake zijn van een gewonde of een slachtoffer.
  • Er moet sprake zijn van immateriële letselschade die een gevolg is van het ongeval.
  • Er moet een verband bestaan tussen de immateriële letselschade en de gewonde of slachtoffer.

Het is altijd aan te raden om bij een ongeval advies in te winnen bij een letselschade advocaat, die kan beoordelen of er in uw situatie recht bestaat op smartengeld en hoe u dit het beste kunt claimen.

A&G Letselschade – Uw letselschadebureau met maatwerk van A tot Z

Na een ongeval kan er zowel materiële als immateriële schade ontstaan, helaas totaal ongevraagd! Het is dan belangrijk dat uw belangenbehartiger al uw rechten goed in kaart brengen en uw letselschade claimt bij de verzekeraar. A&G Letselschade is uw specialist bij het verhalen van uw letselschadevergoeding. Wij claimen uw letselschade volledig kosteloos en leveren per persoon maatwerk.

Contact
1

Gratis advies

A&G Letselschade claimt volledig kosteloos uw schade. Start vandaag nog uw letselschade traject.

2

Aansprakelijkheid bepalen

Onze juristen doen een toedracht onderzoek en bepalen aan de hand van de geldende wet- en regelgeving welke partij aansprakelijk is.

3

Schadeclaim bepalen

Letselschade berekenen is maatwerk. Laat de hoogte van de claim vandaag nog bepalen door de letselschadespecialisten van A&G Letselschade.

4

Indienen schadeclaim

Na erkenning van aansprakelijkheid zal A&G Letselschade uw schade berekenen. Na uw akkoord zal uw letselschadespecialist de claim indienen. Neem hier contact op