fbpx

Als fietser aangereden

Bent u recentelijk betrokken geraakt bij een fietsongeval? Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van een aanrijding met een motorvoertuig, scooter, brommer, andere fietser, of zelfs een motor, bus of tram?

Kosteloze

Letselschadescan
Contact opnemen

085 060 2431

Dan is het belangrijk om uw recht op schadevergoeding te kennen en te laten veiligstellen. In dit artikel bespreken we wat u moet weten en welke stappen u kunt nemen om de maximale schadevergoeding te claimen.

Het belang van juridische bijstand na een fietsongeval

Een fietsongeval kan ernstige gevolgen hebben, zowel fysiek als financieel. U kunt letsel oplopen, medische kosten maken, inkomsten mislopen en zelfs emotionele schade ervaren. Het is van essentieel belang om te weten dat u als fietser bij een aanrijding met een motorvoertuig vrijwel altijd recht heeft op schadevergoeding. Het is echter niet altijd eenvoudig om deze vergoeding te verkrijgen. Daarom is het verstandig om juridische bijstand in te schakelen.

Recht op schadevergoeding bij verschillende soorten fietsongevallen

De wetgeving omtrent aansprakelijkheid bij fietsongevallen kan complex zijn, afhankelijk van de specifieke situatie. Hieronder bespreken we kort de verschillende scenario’s:

Aangereden door een motorvoertuig: Als fietser bent u kwetsbaar in het verkeer. Bij een aanrijding met een motorvoertuig is de automobilist vrijwel altijd aansprakelijk, tenzij sprake is van overmacht. Dit betekent dat u recht heeft op schadevergoeding, zelfs als u zelf een verkeersovertreding heeft begaan.

Aangereden door een scooter of brommer: Bij een aanrijding met een scooter of brommer is de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig vrijwel altijd aansprakelijk, tenzij sprake is van overmacht. Ook in dit geval heeft u als fietser recht op schadevergoeding.

Aangereden door een andere fietser: Indien u in botsing bent gekomen met een andere fietser, moet de schuldige partij worden vastgesteld. Met een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier kunt u recht hebben op schadevergoeding.

Aangereden door een motor, bus, tram of ander gemotoriseerd voertuig: Bij een botsing met een gemotoriseerd voertuig wordt de fietser vrijwel altijd schadeloos gesteld. De wetgever erkent de kwetsbaarheid van fietsers en legt extra verantwoordelijkheid bij de bestuurders van motorvoertuigen.

Het belang van snelle actie na een fietsongeval

Na een fietsongeval is het belangrijk om snel te handelen. Hier zijn enkele essentiële stappen die u kunt nemen:

1. Zoek direct medische hulp: Ga zo snel mogelijk naar de eerste hulp of uw huisarts om uw letsel te laten controleren en behandelen.

2. Stel de tegenpartij aansprakelijk: Zorg ervoor dat de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk wordt gesteld voor het ongeval.

3. Schakel juridische hulp in: Het inschakelen van juridische bijstand is cruciaal om uw recht op schadevergoeding veilig te stellen.

Waarom kiezen voor Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht?

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht staat klaar om u bij te staan in uw zaak. Onze ervaren juristen hebben een bewezen staat van dienst in het veiligstellen van maximale schadevergoeding voor slachtoffers van fietsongevallen. Hier zijn enkele redenen om voor ons te kiezen:

– Directe actie: Uw zaak wordt onmiddellijk in behandeling genomen en wij zorgen voor een snelle en efficiënte afhandeling.

– Persoonlijke benadering: U krijgt een toegewijde jurist toegewezen die u gedurende het hele proces begeleidt en al uw vragen beantwoordt.

– Geen kosten voor u: Onze juridische bijstand is kosteloos voor u. De kosten worden gedekt door de aansprakelijke partij.

– Maximale schadevergoeding: Wij streven naar de hoogst mogelijke schadevergoeding voor al onze cliënten.

Neem vandaag nog contact met ons op

Als u betrokken bent geweest bij een fietsongeval en letselschade heeft opgelopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te helpen en uw recht op schadevergoeding veilig te stellen. Klik hier om uw zaak aan ons voor te leggen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bereken eenvoudig uw letselschade

Vul onderstaand formulier in en ontdek in slechts 3 stappen of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Het invullen duurt maximaal 1 minuut.

Persoonsgegevens - Step 1 of 7

A&G Letselschade

Uw specialist bij het verhalen van een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten van A&G Letselschade ontzorgen u volledig. Zo kunt u zich volledig richten op het herstel. A&G Letselschade streeft naar een rechtvaardige letselschadevergoeding. Onze diensten zijn volledig kosteloos. Neem daarom vandaag nog contact op met A&G Letselschade.

Contact opnemen