fbpx

Als bezorger aangereden

In onze steeds meer geconnecteerde wereld zijn bezorgdiensten een alledaags aspect geworden van het moderne leven. Van maaltijdbezorgers tot pakketbezorgers en postbodes, deze professionals brengen gemak direct naar onze deuren.

Kosteloze

Letselschadescan
Contact opnemen

085 060 2431

Echter, met het toenemende aantal bezorgers op de weg, rijst de vraag: wie is er verantwoordelijk als een bezorger betrokken raakt bij een verkeersongeval en letselschade oploopt?

Werkgeversverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid

Als bezorger bent u vaak onderweg voor uw werk, waardoor u een verhoogd risico loopt op verkeersongevallen. Maar wat gebeurt er als u gewond raakt tijdens uw werkuren? In dergelijke gevallen hebben werkgevers een vergaande verantwoordelijkheid om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Dit omvat ook het afsluiten van een passende schadeverzekering voor inzittenden of opzittenden. Door dit te doen, vallen verkeersongevallen tijdens werkuren onder de noemer van bedrijfsongevallen.

Aansprakelijkheid bij eenzijdige ongevallen

Het is belangrijk op te merken dat niet alle verkeersongevallen het gevolg zijn van botsingen met andere voertuigen. Soms kunnen bezorgers ook eenzijdige ongevallen ervaren, zoals tegen een paal rijden of uit de bocht vliegen. In deze gevallen kan de werkgever nog steeds aansprakelijk worden gesteld voor de resulterende letselschade, op voorwaarde dat de bezorger het ongeval niet opzettelijk heeft veroorzaakt.

Aansprakelijkheid bij aanrijdingen

In het geval van aanrijdingen met andere voertuigen, zoals een automobilist die een fietsbezorger aanrijdt, kunnen beide partijen aansprakelijk worden gesteld. Volgens de Wegenverkeerswet is de automobilist aansprakelijk voor het ongeval. Echter, als de bezorger tijdens het werk is aangereden, kan de werkgever ook aansprakelijk worden gesteld voor het vergoeden van de niet-gecompenseerde schade.

Zzp’ers en aansprakelijkheid

Met de opkomst van bezorgdiensten die zzp’ers in dienst nemen, rijst de vraag naar aansprakelijkheid nog meer. Gelukkig hebben bezorgdiensten ook de verantwoordelijkheid om een passende schadeverzekering af te sluiten voor hun zzp-bezorgers. Dit biedt een geruststellende mate van bescherming voor zelfstandige bezorgers in het geval van verkeersongevallen tijdens werkuren.

Juridische hulp en schadevergoeding

Het claimen van schadevergoeding na een verkeersongeval tijdens werktijd kan een complex proces zijn. Daarom is het raadzaam om altijd juridische hulp in te schakelen. Door een ervaren letselschadebureau in te schakelen, kunt u ervoor zorgen dat uw rechten worden beschermd en dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Het belangrijkste is dat u zich niet schuldig hoeft te voelen om uw werkgever aansprakelijk te stellen, aangezien zij vaak goed verzekerd zijn tegen dergelijke ongevallen.

Conclusie

Als bezorger bent u vaak onderweg en loopt u een verhoogd risico op verkeersongevallen. Gelukkig biedt de wetgeving bescherming door werkgevers aansprakelijk te stellen voor letselschade veroorzaakt tijdens werkuren. Of u nu een werknemer bent of als zzp’er werkt, het is belangrijk om te weten dat er juridische opties zijn om uw rechten te beschermen en een passende schadevergoeding te verkrijgen na een verkeersongeval. Schroom niet om juridische hulp in te roepen om ervoor te zorgen dat uw belangen worden behartigd.

Bereken eenvoudig uw letselschade

Vul onderstaand formulier in en ontdek in slechts 3 stappen of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Het invullen duurt maximaal 1 minuut.

Persoonsgegevens - Step 1 of 7

A&G Letselschade

Uw specialist bij het verhalen van een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten van A&G Letselschade ontzorgen u volledig. Zo kunt u zich volledig richten op het herstel. A&G Letselschade streeft naar een rechtvaardige letselschadevergoeding. Onze diensten zijn volledig kosteloos. Neem daarom vandaag nog contact op met A&G Letselschade.

Contact opnemen