fbpx
Letselschade advocaat

Wat is letselschade?

Letselschade, ook wel personenschade gaat om de lichamelijke en psychische schade die u heeft opgelopen door uw letsel als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeval. Deze schade kan worden omgezet in een letselschadevergoeding, welke bestaat uit materiële en immateriële schade. Letselschade kan tijdelijk, maar ook blijvend zijn. In geval van blijvend letsel spreken wij van blijvende invaliditeit. Ook in dit geval zullen wij claimen waar u recht op heeft.

Waar bestaat letselschade uit?

Uw letselschade bestaat veelal uit twee soorten schade, namelijk de materiële schade en de immateriële schade.
Materiële schade is schade die direct in geld waardeerbaar is. Denk hierbij aan verlies aan verdienvermogen, medische kosten, beschadigde goederen en reiskosten.  Immateriële schade wordt vaak ook wel het smartengeld genoemd. Deze schadepost heeft te maken met uw emotionele en fysieke schade. Denk hierbij aan de geleden pijn, uw gederfde levensvreugde, hinder en het feit dat u uw hobby bijvoorbeeld niet meer kunt uitoefenen.

Schadevergoeding

Na een ongeval in het verkeer, op de werkvloer of een medische fout kan er een recht op een letselschadevergoeding ontstaan. Uiteraard is het van belang dat de wederpartij aansprakelijkheid ‘’erkend’. Uw letselschadespecialist zal uw letselschadevergoeding nauwkeurig berekenen aan de hand van uw specifieke situatie en de gevolgen van het ongeval.

Hoe wordt uw letselschadevergoeding berekend?

De meest voorkomende schadeposten zijn verwerkt in richtlijnen. Deze kunt u vinden via https://deletselschaderaad.nl/richtlijnen/. Deze hebben echter betrekking op een korte periode.

Uw letselschade kan onderverdeeld worden in verschillende gradaties, namelijk licht letsel, middelzwaar letsel en zwaar letsel. Aan de hand van medische gegevens zal het zogenaamde causaal verband tussen het ongeval, de klachten en de beperkingen aangetoond worden. Daarna kan uw letselschadespecialist alle schadeposten nauwkeuring verwerken in de schadestaat. De berekening van een letselschadevergoeding vergt ervaring en specialisme. Hebt u bijvoorbeeld niet kunnen werken en is uw loon niet doorbetaald? Dan zal dit verlies geclaimd worden. Hebt u daarnaast geen bijdrage kunnen leveren aan het huishouden? Alle schadeposten zullen op deze manier geclaimd worden bij de wederpartij.

Twijfel

Twijfelt u of u recht heeft op een schadevergoeding? A&G Letselschade onderzoekt graag voor u de mogelijke letselschadevergoeding, zodat uw schade geclaimd kan worden. Neem vandaag nog contact op met ons letselschadebureau.

Bereken eenvoudig uw letselschade

Vul onderstaand formulier in en ontdek in slechts 3 stappen of u recht heeft op een letselschadevergoeding. Het invullen duurt maximaal 1 minuut.

Persoonsgegevens - Step 1 of 7

A&G Letselschade

Uw specialist bij het verhalen van een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten van A&G Letselschade ontzorgen u volledig. Zo kunt u zich volledig richten op het herstel. A&G Letselschade streeft naar een rechtvaardige letselschadevergoeding. Onze diensten zijn volledig kosteloos. Neem daarom vandaag nog contact op met A&G Letselschade.

Contact opnemen