Letselschade na motorongeval

Ook motoren zijn tegenwoordig populairder dan ooit in Nederland. De behoefte van reizigers om individueel te reizen is sterk gestegen na de pandemie. Een verkeersdeelnemer op een motor is echter kwetsbaarder dan een bestuurder van een auto, vooral ook gezien de maximale snelheden die een motor kan behalen. Een verkeersongeval met een motor kan veel impact hebben op uw fysieke en mentale gezondheid. Wellicht raakt u arbeidsongeschikt en heeft u behoefte aan mantelzorg? Hierdoor ontstaat er schade en heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. A&G Letselschade zal uw concrete situatie beoordelen aan de hand van de geldende regels en u adviseren hierin. Indien u recht heeft op een letselschadevergoeding, zal A&G Letselschade uw schade volledig kosteloos claimen.

Kosteloze

Letselschadescan
Contact opnemen

085 060 2431

Aansprakelijkheid wederpartij

Na een verkeersongeval met een motor is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen. Vergeet hierbij niet op eventuele getuigen te vermelden op het schadeformulier. Indien genoodzaakt dient u ook de politie bellen en kunt u foto’s nemen van de verkeerssituatie. Aan de hand van deze gegevens kan de aansprakelijkheid vastgesteld worden. U hebt immers recht op een schadevergoeding indien de wederpartij (deels) aansprakelijk is. Alleen dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. De specialisten van A&G Letselschade zullen u hierin ondersteunen en uw stellingen onderbouwd aanleveren bij de wederpartij. Onze letselschadespecialisten zijn gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en kennen alle ins en outs van de meest recente regels en uitspraken van de rechters.

Schuldloze derde regeling

Na een verkeersongeval dient vastgesteld te worden wie er aansprakelijk is voor de schade. Dit traject kan lang duren als er discussie ontstaat over de schuldvraag. Het ontvangen van uw letselschadevergoeding kan dan vertraging oplopen. Voor opzittenden, oftewel de schuldloze derde, zijn er nadere regels opgesteld. Als derde heeft u immers geen invloed gehad op het ongeval. Daarom kunt u de verzekeraar verzoeken om uw schade in behandeling te nemen op basis van de schuldloze derde regeling. Onze letselschadespecialisten adviseren u uiteraard ook in dit traject en claimen voor u een rechtvaardige letselschadevergoeding.
De schuldloze derde regeling is verankerd in de Bedrijfsregeling 7, opgesteld door het verbond van verzekeraars. De opzittenden van motoren hebben recht op een letselschadevergoeding nadat is voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • Bij het ongeval zijn meerdere voertuigen betrokken geraakt
  • De aansprakelijkheid is nog niet erkend en/of vastgesteld
  • De slachtoffers zijn als opzittende betrokken geraakt bij dit ongeval
  • De slachtoffers hadden geen invloed op het ongeval
  • De scooter waarin of waarop de slachtoffers zaten, is verzekerd bij een verzekeraar die is aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars.

Indien u voldoet aan deze voorwaarden kan A&G Letselschade een rechtvaardige letselschadevergoeding namens u claimen.

Wilt u dat onze letselschadespecialisten uw situatie beoordelen? Neem dan nu contact op

A&G Letselschade

Uw specialist bij het verhalen van een letselschadevergoeding. De letselschadespecialisten van A&G Letselschade ontzorgen u volledig. Zo kunt u zich volledig richten op het herstel. A&G Letselschade streeft naar een rechtvaardige letselschadevergoeding. Onze diensten zijn volledig kosteloos. Neem daarom vandaag nog contact op met A&G Letselschade.

Contact opnemen

Schadeverzekering opzittende

Indien u zelf aansprakelijk bent gehouden voor een ongeval en de schuldloze derde regeling is niet van toepassing, dan heeft u mogelijk vooralsnog recht op een letselschadevergoeding. Dat kan op basis van de schadeverzekering opzittende. Een schadeverzekering opzittende is een aanvullende verzekering die u kunt afsluiten naast uw verplichte voertuigverzekering. Met deze aanvullende verzekering zijn zowel de chauffeur als alle opzittenden verzekerd tegen schade na een verkeersongeval. De te ontvangen letselschadevergoeding staat dus volledig los van de schuldvraag.

De dekking van de schadeverzekering opzittende kan per polis verschillen. De letselschadespecialisten van A&G Letselschade zullen het polisblad voor u bestuderen en u adviseren over uw mogelijke rechten en het te claimen letselschadevergoeding.

Wilt u dat onze letselschadespecialisten uw situatie beoordelen? Neem dan nu contact op

A&G Letselschade – Uw letselschadebureau met maatwerk van A tot Z

Na een ongeval kan er zowel materiële als immateriële schade ontstaan, helaas totaal ongevraagd! Het is dan belangrijk dat uw belangenbehartiger al uw rechten goed in kaart brengen en uw letselschade claimt bij de verzekeraar. A&G Letselschade is uw specialist bij het verhalen van uw letselschadevergoeding. Wij claimen uw letselschade volledig kosteloos en leveren per persoon maatwerk.

Contact
1

Gratis advies

A&G Letselschade claimt volledig kosteloos uw schade. Start vandaag nog uw letselschade traject.

2

Aansprakelijkheid bepalen

Onze juristen doen een toedracht onderzoek en bepalen aan de hand van de geldende wet- en regelgeving welke partij aansprakelijk is.

3

Schadeclaim bepalen

Letselschade berekenen is maatwerk. Laat de hoogte van de claim vandaag nog bepalen door de letselschadespecialisten van A&G Letselschade.

4

Indienen schadeclaim

Na erkenning van aansprakelijkheid zal A&G Letselschade uw schade berekenen. Na uw akkoord zal uw letselschadespecialist de claim indienen. Neem hier contact op