fbpx

Record aantal verkeersslachtoffers in 2022

In 2022 is het aantal verkeersdoden in ons land helaas gestegen tot het hoogste aantal sinds jaren. Volgens de laatste cijfers van Star verkeersongevallen (STAR) nam het aantal verkeersongevallen waarbij minimaal één gewonde te betreuren viel, toe tot 21.457, ruim 3500 meer dan het jaar ervoor. Ook de ongevallen met alleen materiële schade steeg in vergelijking met vorig jaar met 10.028 incidenten tot 75.025 ongevallen.

Letselschade juristen – A&G Letselschade

De toename van verkeersongelukken heeft ook gevolgen voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Letselschade specialist Dhr. Acer van A&G Letselschade ziet een forse toename van verkeersongevallen met langdurige letselschade. Zijn kantoor staat deze slachtoffers bij met letselschadehulp.

“Het is van groot belang dat er maatregelen genomen worden om verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal verkeersdoden te verminderen. Er moeten snel acties worden ondernomen om het aantal verkeersongevallen te verminderen, zodat er minder mensen gewond raken en slachtoffer worden van verkeersongelukken.”